Picturing Success | Meet the Talents

Picturing Success Groepsfoto low res

Picturing Success | Meet the Talents

Gepubliceerd: 11-09-2023

Laatste update: 19-12-2023

Masterclass

Alexandra Mitina

Alexandra Mitina is een mediaprofessional met meer dan 20 jaar ervaring in de media in Oekraïne. Ze heeft gewerkt als journaliste, producente en redactrice en heeft expertise aan beide kanten van de camera. Na de Russische invasie vluchtte ze naar Nederland. In Nederland werkt ze als correspondent voor de Oekraïense televisie en heeft daarvoor onder andere premier Rutte en president Zelensky geïnterviewd. 

Alexandra Mitinza

Montaser Al-Sabea

Montaser is een filmmaker en regisseur uit Palestina.  Hij heeft lovende kritieken gekregen en prijzen gewonnen op prestigieuze filmfestivals voor zijn werk als video-editor en documentairemaker. Hij regisseerde ook korte educatieve dramaseries voor UNRWA TV. Momenteel is hij uitvoerend directeur van het Red Carpet Human Rights Film Festival-Karama Palestina, waar hij film gebruikt om sociale rechtvaardigheid en bewustzijn van mensenrechten te promoten. Hij woont nu in een AZC in Amsterdam en is 10 maanden in Nederland.

Montaser Alsabea

Handan Tufan

Handan is een Koerdische filmmaker en journaliste uit Turkije. In 2011 begon ze haar carrière als journaliste en later moest ze vanwege de omstandigheden naar Nederland vluchten. In Turkije studeerde ze af in Sound Editing en Cinematography/Film Design. In 2020 volgde ze het oriëntatiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie en ontdekte ze andere kunstvormen. Tegenwoordig studeert Handan aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ze de Master Crossover Creativity volgt.
                                         

Handan Tufan

Bishoy Reda

Bishoy komt uit Egypte en verblijft nu ongeveer 3 maanden in een AZC in Amsterdam. Hij is grafisch ontwerper en ontwerpt dus veel advertenties, sociale media posts, reclames en drukwerkdiensten. Hij heeft veel ervaring met programma’s als Adobe Photoshop,  Illustrators en After Effects. In Egypte heeft hij de kunstacademie gestudeerd met de richting grafisch ontwerp.

Bishoy Reda

Julie Nakzi

Julie is een fotograaf en filmmaker uit Syrië. In 2017 was ze finalist bij het Kalat Nissa Film festival voor een korte film. In 2016 is ze gevlucht uit Syrië en sinds 2020 is ze in Nederland. In Nederland heeft ze gewerkt als event fotograaf op grotere evenementen. 

Julie Nakzi

Parisa Akbarzadeh Poladi

Parisa komt uit Iran en heeft daar 10 jaar lang in de televisiewereld gewerkt als fotograaf-journalist en illustrator. In Nederland is ze in hetzelfde vakgebied doorgegaan. Maatschappelijke thema’s als inclusiviteit, integratie, eenzaamheid en mensenrechten houden haar bezig. Hiervoor is ze zelfs verkozen tot Rotterdamse vrouw van het jaar in 2020 en won ze de derde prijs Rotterdamse kinderrechten Award in de categorie burger in 2021. 

Parisa Akbarzadeh Poladi

Abbas Rezaie

Abbas is een filmmaker, videojournalist en editor. Hij is gevlucht uit Afghanistan. Abbas werkte als freelance Perzische redacteur van 2009 tot 2015. Vervolgens was hij hoofdredacteur van het Kamwa literatuurmagazine van 2015 tot 2017. Tussen 2013 en 2017 was hij mentor op het gebied van creativiteit voor Afghaanse vluchtelingen in Khodgrdan, Mashhad. Tussen 2017 en 2022 werkte hij als freelance videoreporter in Kabul en van 2020 tot 2022 was hij videoreporter bij de Etilaat Roz dagelijkse krant. Zijn film The Etilaat Roz werd in 2022 op het IDFA vertoond. Hij werd genomineerd voor de IDFA Award for Best First Feature

Abbas Rezaie

Yaroslav Okhotnyk

Yaroslav Okhotnyk is een filmmaker en editor uit Oekraïne. Met meer dan 10 jaar ervaring in de mediabranche brengt hij een schat aan ervaring in videoproductie en -bewerking met zich mee. Hij heeft gewerkt bij nationale televisiezenders en verschillende functies bekleed, waaronder senior video-editor en studio-regisseur. Zijn favoriete klus in Oekraïne was het regisseren van muziekconcerten op nationale televisie.

Yaroslav Okhotnyk

Farouk Ebaiss

Farouk is beeldend kunstenaar, fotograaf en journalist uit Libië. Hij is 35 jaar en woont in Amsterdam. Hij is in Libië cum laude afgestudeerd aan de studie BA in Public Relations en Reclame aan de faculteit Massacommunicatie. Daarnaast heeft hij ook meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk. Hij is in Nederlands sinds 2019.

Farouk A Ashour Ebaiss

Mouneb Taim

Mouneb komt uit Damascus, Syrië. Hij is journalist en fotograaf en begon zijn journalistieke carrière in 2014 in Syrië, waar hij het leven onder belegering in verschillende delen van Syrië documenteerde tot begin 2022. Hier heeft hij veel internationale prijzen voor gewonnen en is hij zelfs uitgeroepen tot Beste Opkomende Journalist van 2020. Hij heeft tientallen tentoonstellingen over massamoorden, vernietiging en het dagelijks leven van mensen onder luchtaanvallen gehad in verschillende landen over de hele wereld.

Mouneb Taim

En je weet het!

Anderen het laten weten?