Wat is NPO Kennis?

NPO Kennis is hét kennisplatform voor iedereen die wil weten hoe het zit.

We geven heldere antwoorden op vragen die bij je opkomen over actuele kwesties. Of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven.
Van ‘Hoe wordt een vaccin getest?’ tot ‘Is suiker verslavend?’ Van ‘Wat is een complottheorie?’ tot ‘Waarom worden we verliefd?’ En van ‘Waarom is vliegen zo goedkoop?’ tot ‘Wat doet lachgas met je?’

We beantwoorden de vragen door middel van beknopte stories met unieke video’s van alle publieke omroepen. We scheiden feiten van fabels - echt van nep - en hopen dat onze antwoorden je helpen het nieuws en de wereld om je heen beter te begrijpen. Onze overtuiging is dat kennis tot inzicht leidt en je verder brengt.

NPO Kennis ... en je weet het

Wie maken NPO Kennis?

Concept en ontwikkeling van het platform NPO Kennis zijn samen met de dagelijkse coördinatie en redactie in handen van de NTR.

Makers NPO Kennis
Pim Baars - eindredacteur
Carla Valentin - senior redacteur
Manon Vonkeman - redacteur
Astrid Vermeer - redacteur
Roos van Putten - redacteur
Stephan van Peursem - social redacteur
Maaike van Oostveen - social redacteur
Amber Verheijen - social redacteur
Richard van Montfrans - projectcoördinator

IN10 - design
Angry Bytes - content management
NTR Digitaal - webdevelopment

NPO Kennis werkt samen met diverse programma’s. Vaste partners zijn onder andere Focus, Andere Tijden en Net in Nederland.

Hoe regelt NPO Kennis je privacy?

Het platform NPO Kennis valt onder de verantwoordelijkheid van de NTR. Wil je weten hoe het bij ons geregeld is en hoe we met je privacy omgaan? Bekijk ons privacystatement en onze algemene voorwaarden