Wat is NPO Kennis?

NPO Kennis is hét kennisplatform voor iedereen die wil weten hoe het zit.

We geven heldere antwoorden op vragen die bij je opkomen over actuele kwesties. Of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven.
Van ‘Hoe wordt een vaccin getest?’ tot ‘Is suiker verslavend?’ Van ‘Wat is een complottheorie?’ tot ‘Waarom worden we verliefd?’ En van ‘Waarom is vliegen zo goedkoop?’ tot ‘Wat doet lachgas met je?’

We beantwoorden de vragen door middel van beknopte stories met unieke video’s van alle publieke omroepen. We scheiden feiten van fabels - echt van nep - en hopen dat onze antwoorden je helpen het nieuws en de wereld om je heen beter te begrijpen. Onze overtuiging is dat kennis tot inzicht leidt en je verder brengt.

NPO Kennis ... en je weet het

Wie maakt NPO Kennis?

De publieke omroepen tezamen. Vaste partners van NPO Kennis zijn onder andere Net in Nederland en Andere Tijden. Concept en ontwikkeling van het platform zijn samen met de dagelijkse coördinatie en redactie in handen van de NTR:

Carla Valentin - eindredactie
Niki Ipenburg - redactie
Manon Vonkeman - redactie
Stephan van Peursem - social media
Britt van Sloun - social media
Richard van Montfrans - projectcoördinatie

IN10 - design
Angry Bytes - content management
NTR Digitaal - webdevelopment

Hoe regelt NPO Kennis je privacy?

Het platform NPO Kennis valt onder de verantwoordelijkheid van de NTR. Wil je weten hoe het bij ons geregeld is en hoe we met je privacy omgaan? Bekijk ons privacystatement en onze algemene voorwaarden