Wat is NPO Kennis?

NPO Kennis is hét kennisplatform voor iedereen die wil weten hoe het zit.

We geven heldere antwoorden op vragen die bij je opkomen over actuele kwesties. Of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven.
Van ‘Hoe wordt een vaccin getest?’ tot ‘Is suiker verslavend?’ Van ‘Wat is een complottheorie?’ tot ‘Waarom worden we verliefd?’ En van ‘Waarom is vliegen zo goedkoop?’ tot ‘Wat doet lachgas met je?’

We beantwoorden de vragen door middel van beknopte stories met unieke video’s van alle publieke omroepen. We scheiden feiten van fabels - echt van nep - en hopen dat onze antwoorden je helpen het nieuws en de wereld om je heen beter te begrijpen. Onze overtuiging is dat kennis tot inzicht leidt en je verder brengt.

NPO Kennis ... en je weet het

Wie maken NPO Kennis?

Concept en ontwikkeling van het platform NPO Kennis zijn samen met de dagelijkse coördinatie en redactie in handen van de NTR.

Makers NPO Kennis
Carla Valentin - eindredacteur

Pim Baars - redacteur

Niki Ipenburg - redacteur

Manon Vonkeman - redacteur

Stephan van Peursem - social redacteur

Britt van Sloun - social redacteur

Suus Bongers - vormgever
Taco Lindenkamp - producer
Richard van Montfrans - projectcoördinatorIN10 - design

Angry Bytes - content management

NTR Digitaal - webdevelopment

NPO Kennis werkt samen met diverse programma’s. Vaste partners zijn onder andere Atlas, Andere Tijden en Net in Nederland.

Net in Nederland is het project van de NPO voor en door nieuwkomers. Net in Nederland helpt nieuwkomers om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. De verhalen gaan over geschiedenis, cultuur en maatschappij. Net in Nederland brengt de verhalen in het Nederlands en het Arabisch.

هولندا الآن" منصة الكترونية مخصصة للقادمين الجدد. تعمل المنصة على تسهيل عملية إندماج القادمين الجدد في المجتمع الهولندي، وتتمحور القصص التي تصنعها حول الثقافة والتاريخ والمجتمع. وتُنشر هذه القصص باللغتين العربية والهولندية.

Net in Nederland is een initiatief van de omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, MAX en HUMAN en wordt ondersteund door de NPO, NTR, NOS en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Makers Net in Nederland
Somer al Abdallah – redacteur
Anne Gooren – redacteur
Tawfeeq Mousa – redacteur
Yaghoub Sharhani – redacteur
Mariah Zade – stagiair
Chaalan Charif – vertaler
Taco Lindenkamp - producer
Madelon Stokman – eindredacteur

Hoe regelt NPO Kennis je privacy?

Het platform NPO Kennis valt onder de verantwoordelijkheid van de NTR. Wil je weten hoe het bij ons geregeld is en hoe we met je privacy omgaan? Bekijk ons privacystatement en onze algemene voorwaarden