Waarom wordt de een sneller dronken dan de ander?

Waarom wordt de een sneller dronken dan de ander?

Je kent vast wel iemand die al na 1 biertje aangeschoten is. Maar hoe komt dat eigenlijk? En waarom kan iemand anders na een meter bier nog steeds recht op z’n benen staan? In deze video leggen we uit waarom iedereen verschillend reageert op alcohol:

Niet iedereen wordt even snel dronken. Hoe sterk je reageert op alcohol hangt af van verschillende factoren. Te beginnen met het promillage, dat getal zegt iets over de hoeveelheid pure alcohol dat in je bloed terechtkomt. Het promillage wordt bijvoorbeeld beïnvloed door hoeveel je drinkt, in welk tempo en of je hebt gegeten.

Maar er zijn ook factoren waar je bijna geen invloed op hebt, zoals de hoeveelheid vocht in je lichaam en je gezondheid. Bovendien is niet iedereen even gevoelig voor alcohol. Als je vaak drinkt, dan went je lichaam daaraan en voel je er dus minder van. En ook je genen kunnen ervoor zorgen dat je eerder last hebt van de drank.

Maar of je nou goed of slecht tegen drank kan, de alcohol blijft natuurlijk even schadelijk. Wil je meer weten over de gevolgen van alcohol drinken voor je lichaam? Bekijk dan deze serie

En je weet het!

Anderen het laten weten?

Ook interessant

om te weten