Hoe herken je een burn-out?

Hoe herken je een burn-out?

Een burn-out kan allerlei redenen hebben. Soms zit er van alles en nog wat tegen, maar het kan ook zijn dat je alles juist heel leuk vindt en denkt dat alles goed gaat. Tot het moment komt waarop het niet meer gaat. In deze video leggen we daarom uit wat een burn-out is, hoe een burn-out veroorzaakt wordt, wat de voortekenen zijn en wat er gebeurt als het zover komt.

De naam burn-out zegt het al: je bent volledig opgebrand. De oorzaak hiervan is vaak langdurige stress, je vraagt dan te lang te veel van jezelf. Dit kan op latere leeftijd gebeuren, maar ook op jongere leeftijd. 

Als je lang te veel stress hebt, ongeveer een half jaar, dan raakt je lichaam uitgeput en dat kan leiden tot een burn-out. Dit kan komen door werkstress, maar ook stress in je privéleven speelt een rol.  Burn-outs komen erg veel voor in Nederland. Het is zelfs zo dat één op de zes Nederlandse werknemers burn-out klachten heeft. Denk aan spanningsklachten, zoals lichamelijke vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen, onrustig slapen, piekeren of een opgejaagd gevoel.

Meer weten over stress en burn-outs? Lees en bekijk dan onze hele collectie! Heb jij zelf hulp nodig? Dan kan je bij MIND contact opnemen met een hulpverlener.

En je weet het!

Anderen het laten weten?

auteur

Door Pim Baars

Redacteur

Ook interessant

om te weten