Wat zijn de positieve effecten van muziek?

Wat zijn de positieve effecten van muziek?

6:51

Wat zijn de positieve effecten van muziek?

Gepubliceerd: 17-2-2022

Laatste update: 01-05-2024

Ontroering, euforie en spontane dansbewegingen. Muziek kan van alles oproepen en daar kan je meer aan hebben dan je denkt. Zo kan muziek daadwerkelijk pijnstillend zijn tijdens en na operaties. En bij te vroeg geboren baby's kan muziektherapie ervoor zorgen dat er minder medicijnen gebruikt hoeven te worden. In deze video vertellen we meer over de medische toepassingen van muziek, hoe muziek bij je binnenkomt en welke positieve effecten muziek nog meer heeft.

Redacteur: Pim Baars

Vera Siemons is radio-dj bij NPO 3FM en maker van de prijswinnende podcast De Lesbische Liga die gaat over de representatie van lesbische, biseksuele en queer vrouwen in de media.

Presentator :  Vera Siemons

Als je muziek hoort dan kan het zo zijn dat je gekke bekken gaat trekken, denk er maar eens over na. Ook kan je soms simpelweg niet stil blijven staan. Je hoofd moet gaan bewegen op de beat of je voeten beginnen te tappen. Dit heeft onder andere te maken met de manier waarop muziek bij je binnenkomt. 

En wist je dat samen muziek luisteren of samen meezingen, bijvoorbeeld bij een concert, zelfs racistische gedachtes kan dempen? Muziek kan dus veel meer met je doen dan je misschien zou denken. 

Meer muziek gerelateerde stories bekijken? Ga dan nu naar onze muziek collectie!

Ook interessant om te weten