Hoe versterk je je immuunsysteem?

Hoe versterk je je immuunsysteem?

7:30

Video

Explainer

Hoe versterk je je immuunsysteem?

Gepubliceerd: 17-01-2022

Laatste update: 01-05-2024

Regelmatig sporten, vitaminepillen slikken of een duik in ijskoud water: we doen er van alles aan om maar niet ziek te worden. Maar helpt het ook echt? In deze video leggen we uit hoe je immuunsysteem werkt en wat je kan doen om je weerstand te versterken.

Redacteur: Manon Vonkeman

Karim Amghar strijdt voor kansengelijkheid. Hij maakt zich hiervoor sterk als auteur, als programmamaker bij de NTR en als onderwijsprofessional en docent op het mbo. 

Presentator :  Karim Amghar

Je immuunsysteem is een verdedigingssysteem dat ziekteverwekkers opspoort en aanvalt. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën, virussen of schimmels. Hoe sterk je afweer is, verschilt per persoon.

Dat hangt onder andere af van je genen, leeftijd, medicijngebruik, medische aandoeningen en je leefstijl. Op de meeste factoren heb je zelf weinig invloed, maar je kan je immuunsysteem versterken door een gezonde leefstijl. Want door gezond te leven, kan je afweer op volle kracht werken. Een gezonde leefstijl bestaat onder andere uit: niet roken, geen alcohol drinken, veel bewegen, genoeg ontspannen, voldoende slapen en gezond eten.

Meer weten over je gezondheid en de voordelen van een gezond leven? Bekijk dan onze collectie.

Ook interessant om te weten