Ontdek verleden, heden en toekomst van het Midden-Oosten

Focus Midden-Oosten

Ontdek verleden, heden en toekomst van het Midden-Oosten

Gepubliceerd: 4-6-2018

Laatste update: 16-10-2023

We kennen het Midden-Oosten vandaag de dag vooral door beelden van oorlog en geweld. Maar welke oorzaken liggen ten grondslag aan deze conflicten? Wat is de invloed van het Westen? Reis in deze virtuele tour door de regio en ontdek hoe het verleden nog steeds invloed heeft op het heden.

Ontdek de interactieve webdocumentaire

Reis virtueel door het Midden-Oosten en leer de cultuur en achtergrond ervan beter kennen. Zoals het trekken van de grenzen door de koloniale machten Frankrijk en Groot-Brittanië, de stichting van de staat Israel en de conflicten die hieruit in de regio zijn ontstaan.

Swipe door sleutelmomenten in de geschiedenis, dwaal rond op de interactieve kaart of bekijk de hoopgevende videoportretten van toekomstbouwers in de regio. Deze webdoc biedt verrijkende en verrassende content, zoals het verhaal over de Arafat-sjaal, het kaartspel met Saddam Hoessein of de glossy van IS. Het toont bijzondere fragmenten uit programma's zoals Hoop en Wanhoop in het Midden-Oosten of De Slag om Libanon met Danny Ghosen waarin de televisiemaker terugkeert naar zijn moederland en zich afvraagt wat er van hem geworden zou zijn als hij niet met zijn familie het door de burgeroorlog ontwrichte land had ontvlucht.

En je weet het!

Anderen het laten weten?

Ook interessant om te weten