Over Net in Nederland

Net in Nederland is het online platform van de NPO voor en door nieuwkomers. Net in Nederland helpt nieuwkomers om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. De verhalen gaan over geschiedenis, cultuur en maatschappij. Net in Nederland brengt de verhalen in het Nederlands en het Arabisch.

هولندا الآن" منصة الكترونية مخصصة للقادمين الجدد. تعمل المنصة على تسهيل عملية إندماج القادمين الجدد في المجتمع الهولندي، وتتمحور القصص التي تصنعها حول الثقافة والتاريخ والمجتمع. وتُنشر هذه القصص باللغتين العربية والهولندية.

Net in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door...

Net in Nederland is een initiatief van de omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, MAX, WNL, PowNed, NTR en HUMAN en wordt ondersteund door de NPO, NOS en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Net in Nederland wordt ondersteund door het AWO-Fonds, het Arbeidsmarkt- Werkgelegenheids- en Opleidingsfonds voor de Omroep.

Net in Nederland wordt gemaakt door:

Net in Nederland wordt gemaakt voor en door nieuwkomers.

Somer al Abdallah – redacteur
Marijn de Graaf - redacteur
Yaghoub Sharhani – redacteur
Mona Boutros - redacteur
Madelon Stokman – eindredacteur

Volg Net in Nederland...

Op Facebook. Net in Nederland heeft een grote online community. Op de Facebook-pagina van Net in Nederland delen we story's, maar ook nieuwsupdates, belangrijke informatie en video's over bijvoorbeeld taal en de Nederlandse feestdagen.

En op Twitter. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over nieuwkomers in Nederland? Volg Net in Nederland op Twitter!

Ook voor Oekraïense nieuwkomers...

Net in Nederland heeft een speciale Facebook pagina voor de Oekraïense nieuwkomers in Nederland. Zie https://www.facebook.com/Netinnlua.

Op deze Facebook pagina wordt informatie gegeven over de Nederlandse samenleving om het verblijf en de integratie van Oekraïense nieuwkomers in Nederland makkelijker te maken. Op het platform komen onderwerpen aan bod over de Nederlandse cultuur, geschiedenis, maatschappij en gewoonten.

Story’s van Net in Nederland en NPO Kennis over onderwerpen als het basisonderwijs, opvoeding en werken worden naar het Oekraïens vertaald. Voor de Facebook pagina worden ook losse video’s ondertiteld in het Oekraïens van onder andere SchoolTV, Het Klokhuis, Hoofdzaken.

«Net in Nederland» («Новоприбулі в Нідерланди») створили спеціальну Facebook-сторінку для переміщених осіб з України в Нідерландах. Дивіться https://www.facebook.com/Netinnlua

На цій сторінці ми розміщуємо інформацію про нідерландське суспільство, корисну для проживання та інтеграції українців, які нещодавно прибули в Нідерланди. Платформа «Net in Nederland» пропонує теми про нідерландську культуру, історію, суспільство та звичаї. Історії з платформи «Net in Nederland» та каналу «NPO Kennis» на такі теми, як освіта, виховання дітей та робота, будуть також перекладені українською. На Facebook-сторінці публікуватимуться відео з субтитрами українською мовою, зокрема, пізнавальні та розважальні програми «SchoolTV», «Het Klokhuis» та «Hoofdzaken».