Waarom hebben we seks?

koppel in bed

Gepubliceerd: 15-12-2020

Laatste update: 24-05-2024

Seks: we vinden het ontzettend fascinerend en komen er graag van alles over te weten. Maar waarom vinden veel mensen seks eigenlijk zo fijn? Hoe werkt het orgasme bij een vrouw? En hoe komt het dat de een meer zin heeft om te vrijen dan de ander? Dat en meer ontdek je in deze serie over seks.

Redacteur: Sophie Tiel

Waarom hebben we seks?

1

Waarom vinden we seks lekker?

Seks doet van alles met ons lichaam. Een aanraking of bepaalde geur kan al genoeg zijn om ons op te winden. Bepaalde delen van ons lijf zijn extra gevoelig door de vele zenuwen die er zitten, zoals de clitoris en de eikel. Door al die prikkels maakt je brein stofjes aan die je een fijn gevoel geven. Bekijk in de story hieronder hoe dat allemaal precies zit.

een zoenend stelletje met alleen ondergoed aan

Waarom vinden we seks lekker?

2

Waarom heeft de een meer zin in seks dan de ander?

Vermoeidheid, hormonen, erectieproblemen, het gebruik van medicijnen of hoe lang je een relatie hebt: het kan allemaal invloed hebben op je libido. Daardoor heb jij misschien wel elke dag zin in seks, terwijl je partner 1 keer per maand al te veel vindt. Wat allemaal van invloed is op je lust en waarom ontdek je in deze story.

koppel in bed, minder zin in seks

Waarom heeft de een meer zin in seks dan de ander?

3

Hoe werkt het vrouwelijke orgasme?

Een orgasme ontstaat bij de meeste vrouwen door directe stimulatie van de clitoris. Je spieren trekken samen en je voelt je geweldig. Maar voor veel vrouwen blijkt het moeilijk om klaar te komen. Dat komt vooral door een gebrek aan kennis en onderwijs. Wist je bijvoorbeeld dat de clitoris groter is dan de gemiddelde penis? Dat en meer ontdek je hier.

orgasme vrouw

Hoe werkt het vrouwelijke orgasme?

En je weet het!

Seks doet van alles met ons lichaam.

Tijdens het vrijen komen er allemaal stofjes vrij die zorgen voor een fijn gevoel. Maar de een heeft meer zin in seks dan de ander. En niet iedereen vindt seks fijn. Door een gebrek aan kennis weten we bovendien maar weinig van het vrouwelijke lichaam, waardoor vrouwen over het algemeen minder genieten van de seks dan mannen.

auteur

Door Sophie Tiel

Ook interessant om te weten